Encarnación
Een week geleden zijn we verhuisd naar ons appartement. Voordat we overgingen, zijn Sophia en de jongens naar Argentinië geweest om daar boodschappen te doen in een hele grote supermarkt. Even de brug over, stempels halen (Paraguay uit en Argentinië in) en terug weer omgekeerd. De verhuizing zelf was zo gebeurd en het is fijn om een eigen plek te hebben.
Dinsdagochtend zijn we bij het gemeentehuis geweest om ons rijbewijs te regelen. Het gemeentehuis was op zichzelf al bijzonder, veel onduidelijke loketten en het gevoel dat we een flinke stap in de tijd terug zetten, veel stapels papier en ergens in een hoek werd onze foto genomen. Via via hebben we $15 betaald en inmiddels zijn we in het bezit van een prachtig Paraguayaans rijbewijs.
Dinsdagmiddag is Sophia voor het eerst naar de ABN AMRO bank gegaan. Aangezien er niemand was die met de auto naar de hoofdstad ging, werd de afstand per bus afgelegd, vijf lange maar toch niet al te oncomfortabele uren. Asunción is heel anders dan Encarnación. De armoede is er veel duidelijker zichtbaar en echt hartverscheurend waren de jonge moeders die met een zuigeling op de arm tussen de auto's liepen te bedelen. Ook ligt overal afval en rijden de taxichauffeurs als gekken. Het is overigens wel goed winkelen in de moderne shopping malls.
Woensdagavond brak de hemel en kwam er na zes maanden van droogte een enorme bak water naar beneden. De straten liepen binnen enkele minuten onder en veranderden in woeste rivieren net toen Sophia met een aantal collega's uit een Chinees restaurant kwam. De dames hebben ruim een uur in de auto gewacht totdat het verantwoord was om naar het hotel terug te gaan. Ook in Encarnación is het kouder geworden na een aantal fikse buien.
Het weekend had Ronald wat sportieve activiteiten op het programma staan, op zaterdag voetballen met de jongens en op zondag naar een tenniswedstrijd met Björn Borg, wat?, ja echt waar Björn Borg in Encarnación. Het voetballen verliep anders dan verwacht, heel gezellig, dat wel, maar een sliding op een kunstgrasveld is niet handig....volgende week moet Ronald maar even vanaf de bank meekijken.
Voor de happening van zondag was 'toute Encarnación'uitgelopen. Iedereen lijkt hier wel op ee of andere manier met elkaar verbonden, het is net een klein dorp. Het was heel leuk om de legende Björn Borg in het echt te zien.
Sophia en Ronald, wat een verhaal!om een boek over te schrijven! Zo te zien hebben de kinderen het naar hun zin, ,k ga nu de fotoos bekijken xxxx Heleen en groet van Wim.
Hallo Sophia, Ronald, Iker & Darius,
Fijn om weer van jullie te horen en te zien.
Goed dat jullie een eigen huisje hebben nu; het ziet er nu al echt van jullie uit. En Darius is meteen een grote jongen zo te zien want ik zie geen kinderbedje of kinderstoel meer! ;-)
Ronald, sterkte met de blessure! Sophia... die 5 uur in de bus zijn een uitzondering hoop ik. Allen... zijn jullie nou Paraguayanen geworden?? Een paspoort!?
In ieder geval, veel succes en plezier, doe voorzichtig en geniet. Groetjes & liefs, Hajo
Paspoort? Nee, we hebben nu een rijbewijs. Tikfoutje, is aangepast. Mijn blessure is aan de beterende hand (bloeduitstorting op knie en arm), maar wel met 6-4 gewonnen! En drie goals gemaakt! Borg hier ontmoeten was net zo raar als de ontmoeting met Emilio Butragueno in het zuiden van Chili. Kikken!
Wederom erg leuk om jullie "reilen en zeilen"te lezen.Wat een indrukken doen jullie op. Zo leuk ook om te lezen dat je doormiddel van sport deelgenoot bent van de plaatselijke bevolking. Hier in Houten alles zo zijn gangetje wat ons betreft. Over 4 wkn op vakantie naar Corsica, we zijn al aan het aftellen.
Goede verhalen, leuk van Borg zeg en tja, dat voetbal he......klinkt goed dat je er vol voor gaat en ach, af en toe blessure hoort er dan bij :-)
Mooi dat jullie een plek voor jezelf hebben en zo te zien hebben jullie het naar je zin hoewel ik natuurlijk ook wel nieuwsgierig ben naar de minnetjes die er natuurlijk altijd zijn......
Hoi Sophia, Ronald, Iker & Darius,
Net van Heleen de link naar jullie pagina gekregen en vind het echt super leuk om jullie avonturen te lezen! Wat fijn dat jullie nu je eigen stekkie hebben en jullie rijbewijs. En gaaf dat je gewoon lekker boodschappen kan doen in Argentinië, ha ha. Wel leuk om zo op de grens te wonen. De foto's zien er top uit. Je zou bijna vergeten dat er ook gewerkt wordt ;-D
Jim en ik zijn inmiddels ook terug uit West-Maleisië en Borneo. Helaas duurde onze trip maar 18 dagen en dat vloog echt voorbij. Helaas....
Heel veel plezier nog de aankomende maanden!
Liefs, Priscilla (van flamenco)
wat een leuk verhaal
leuke foto's
ik wil julllie erg bedanken voor het prachtige cadeau ik vind het erg mooi enn ga het zeker weten gebruiken
wel heel erg vet dat jullie Björnn Borg hebben ontmoet [zal ik ook wel willen] ik hoop dat jullie het er nog veel leuker krijgen
-xx- Nancy
Ronald, Sophia, kids, leuk om jullie 'avonturen' te volgen. Tsja Ronald, voetballen, verhuren ze daar geen fietsen?